Előfizetői tartalom

Az uniós pénzosztás teljesen átalakul

Portfolio
Az Európai Uniós forrásokat elosztó intézményrendszer a következő években alaposan átalakul, a korábbi centralizált megoldás helyett decentralizált rendszer alakul ki, az irányító hatóságok ugyanis átkerülnek az egyes minisztériumokhoz a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől. Jelenleg úgy látszik, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium kerülhet kedvezőbb helyzetbe, azon belül is a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal. Még tárgyalunk az EU-val, hogy a források 60%-át gazdaságfejlesztésre fordíthassuk, azonban ha ez megvalósul, akkor annak elosztását az NGM koordinálhatja. A 2014-2020-as költségvetési ciklus első pályázatait már most télen kiírhatják az állam kockázatára, az intézményrendszer kettőssége azonban 2015-ig fennmaradhat - írja a Napi Gazdaság.

Az uniós pályázatok lebonyolításáért felelős rendszer átalakításáról már régen döntött a kormány, a tervek szerint a korábbi centralizált rendszert egy decentralizált rendszer váltja fel, a folyamat két lépcsőből fog állni. Először az irányító hatóságok átkerülnek a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől (NFÜ) a minisztériumokhoz. A szociális kérdések az EMMI-hez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés