Előfizetői tartalom

Itt az első hitelminősítői vélemény az új banki sarcról

Portfolio
A bankszektort érintő újabb unortodox intézkedések, így például a pénzügyi tranzakciós illeték pótlólagos befizetése 2013-ban, tovább csökkenthetik a tulajdonos anyabankok elkötelezettségét a magyar leánybankok irányába - fogalmazta meg véleményét a Parlament által múlt héten megszavazott csomaggal kapcsolatban a Fitch szerdán. Mindez akár oda is vezethet, hogy leminősíti a magyar bankokat.

A hitelminősítő értékelése megjegyzi azonban, hogy bár a külföldi anyabankok általában adagolták a leánybankoknak szánt forrásokat, jelentős tőkeinjekciókat juttattak számukra 2011-ben és 2012-ben, ezért a Fitch várakozása szerint továbbra is fenntartják jelenlétüket a magyar piacon. A magas hitelkockázatok, a gyenge gazdasági aktivitás és a büntető banki terhek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés