Előfizetői tartalom

Visszadobta a takarékszövetkezeti törvényt Áder János (2.)

Portfolio
Több ponton nem ért egyet Áder János a június 27-én elfogadott takarékszövetkezeti törvénnyel, ezért észrevételei megtételével visszaküldte azt az Országgyűlésnek. A köztársasági elnök szorgalmazza az Integrációs Szervezet, a Takarékbank és a tagok közötti viszony szabályainak a tulajdonosi korlátozás szükségesség-arányosság szempontjának érvényesítése mellett történő megfontolását és a szöveg pontosítását. A kormány mérlegeli a köztársasági elnök észrevételeit a takarékszövetkezeti törvénnyel kapcsolatban, és azt kéri az Országgyűléstől, hogy minél hamarabb tűzze napirendre az előterjesztést - közölte Giró-Szász András kormányszóvivő szerdán az MTI kérdésére.

Indoklásában Áder megemlíti, hogy a törvény által létrehozni tervezett takarékszövetkezeti integráció két pilléren nyugszik. Az egyik a jelenleg létező négy intézményvédelmi alap (OTIVA, TAKIVA, REPIVA, HBA - a szerk.) konszolidálása során létrejövő új szervezet, a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete. A másik a Takarékbank, amely a hitelintézetek integrációjának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés