Előfizetői tartalom

Bejelentette Brüsszel, hogy képzelné el a bankok megmentését

Portfolio
Sajtótájékoztatón ismertették ma az Európai Bizottságnak az egységes európai bankszanálási mechanizmusra (SRM) vonatkozó javaslatait. Brüsszel új európai hatóságot hozna létre az eurózóna bajba kerülő bankjainak megmentése vagy bezárása céljából, ennek költségeit azonban elsősorban a befektetők és nagybetétesek hozzájárulásából (bail-in) finanszíroznák, és csak fokozatosan töltenének fel egy egységes európai bankszanálási alapot. Az Európai Bizottság javaslatait még az Európai Tanácsnak és az Európai Parlamentnek is el kell fogadnia, és számos részlet kimunkálásra vár.

Nem mehet tovább, hogy miközben a bankok egyre inkább nemzetközi szinten működnek, a bajba kerülő bankok helyzetének rendezése (bankszanálás) nemzeti keretek között zajlik - mondta Michel Barnier EU-biztos az Európai Bizottság mai sajtótájékoztatóján. Az európai bankunió fontos eleme lenne az új bankszanálási mechanizmus (Single Resolution Mechanism). Az Európai Bizottság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés