Előfizetői tartalom

Uniós kifizetési rekord az első félévben

Portfolio
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetésével az uniós intézményrendszer a beérkezett pályázatokat megfelelő ütemben tudja feldolgozni, a friss adatok szerint a kifizetések a tervek szerint haladnak. Az első félévben rekord született, az Európai Uniós csatlakozásunk óta még nem érkezett akkora összeg a gazdaságba, mint most. Összesen 658 milliárd forintot fizettek ki, és a várakozások szerint az év végére ez az összeg jóval meg fogja haladni az 1000 milliárd forintot - derül ki az NFÜ közleményéből.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) a 2007-2013-as fejlesztési időszakban rendelkezésre álló mintegy 8200 milliárd forintnyi forrás 98 százalékáról döntött, illetve a keret már csaknem 50 százalékát ki is fizette a nyertes pályázóknak. Az NFÜ összesen közel 60 ezer projektet támogatott (59 846), ennek a duplája érkezett be: több mint 120 ezer. A kifizetések már...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés