Előfizetői tartalom

Bejelentés az EKB-tól - Erősödhet a kkv-k finanszírozása

Portfolio
Az Európai Központi Bank csütörtökön közölte: felülvizsgálja fedezetelfogadási szabályait, bővítve az EKB likviditásának igénybevételéhez szükséges eszközfedezetű értékpapírok (ABS) és ezzel a forrásokat igénybe vevő bankok körét is - írja a Reuters. Az EKB-nál fedezetként elhelyezett értékpapírok állományához képest mindez nem hoz jelentős változást.

A lépés a hírügynökség szerint semleges hatással van a fedezetek teljes összegére, ugyanis bár 20 milliárd euróval nő a fedezetként felajánlható ABS-ek állománya, a fedezett kötvényeké hasonló összegben csökken. Az EKB célja, hogy a fedezeti kör bővítésével növelje az eurózóna kis- és középvállalkozásainak aktív finanszírozására rendelkezésre álló források...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés