Előfizetői tartalom

Közös erőfeszítés az adóelkerülés ellen

Portfolio
Az OECD a hétvégi G20-ak moszkvai találkozójára hozta nyilvánosságra azt a javaslattervezetét, amely határozott lépéseket próbál tenni az adóelkerülés ellen. A résztvevők egy emberként álltak ki a tervezet mellett, amely globális szinten új sztenderdet hozna létre, és várhatóan 2014-től indulna útjára. Az OECD a pénzügyminiszterek számára egy olyan csomagot dolgozott ki, amely mind a magánszemélyek, mind a vállalatok esetében határozottabb fellépést tenne lehetővé adóelkerülés esetében. A javaslatok között ott van egy olyan globális platform létrehozása, amelyen keresztül könnyebbé válna az automatikus információcsere - írja a Reuters.

A hétvégi G20-ak vezetőnek találkozójának témái között ott találtuk az adóelkerülés elleni harcot, a szombaton kiadott hivatalos közlemény szerint az államok, amelyek a globális GDP 90%-át adják, teljes mellszélességgel támogatják az OECD által elkészített ambiciózus és átfogó tervezetet. A kiadott közlemény szerint a G20-ak szerint mindent el kell követni annak érdekében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés