Előfizetői tartalom

Nem kell a jegybanktól tartani a guru szerint

Portfolio
A Pimco vezetője, Bill Gross újra hallatta a hangját, a twitterre felrakott poszt szerint az amerikai jegybank a monetáris politikán 2016-ig nem fog szigorítani. Igaz a kötvényvásárlási program a közeljövőben kiesik a rendszerből, viszont az alapkamat nem változik még évekig, ami pozitív lehet a piacok számára. A guru számára nagyon fontos az amerikai kötvénypiac, az általa menedzselt alap ugyanis komoly pozíciókkal rendelkezik. Várakozásaik szerint a kedélyek megnyugvásával a kötvénypiacon hozamcsökkenésre lehet számítani, év végére a 10 éves hozam 2,2%-ra csökkenhet - írja a Bloomberg.

A világ legnagyobb kötvényalapjának kezelője, Bill Gross az elmúlt időszakban többször is megégette magát az amerikai kötvénypiacon, az általa vezetett 268 milliárd dolláros Total Return Fund alulteljesítő volt, éppen az amerikai kötvények rossz teljesítménye miatt. A guru szavaira azonban nagyon figyel a piac, a Pimco Twitter oldalán pedig azt posztolták ki, hogy legkorábban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés