Előfizetői tartalom

Retteg Európa a lett adóparadicsom miatt

Portfolio
Miközben globálisan a kormányok azért harcolnak, hogy az adóparadicsomok meggyengüljenek, egy új szereplő tűnik fel a térképen, mégpedig az eurózónán belül. 2014 elejétől csatlakozik Lettország az eurózónához, ezzel egy időben pedig olyan adórendszert hoznak létre, amely a külföldiek számára több lehetőséggel kecsegtet. A pénzeket az alacsony társasági adó miatt megéri majd az országban parkoltatni, azonban sokkal fontosabb, hogy tranzit-országként is lehet Lettországot használni, mivel a holding társaságoknak kifizetett és az azoktól kiinduló tranzakciók sok esetben adómentesek. Szakértők szerint ez a lépés destabilizálhatja az európai gazdaságot, ugyanis a tőkeáramlást erőteljesen befolyásolhatja, főleg Ciprus gyengélkedése miatt - írja a Der Spiegel.

Lettország 2014 januárjától csatlakozik hivatalosan is az eurózónához, azonban ezzel egy időben egy új adórendszer is életbe lép, amely lehetővé teszi, hogy az ország Ciprussal, Máltával és Írországgal versenyezzen. A Rietumu Banka felsővezetői közül többen azt mondták a Der Spiegelnek, hogy az új szabályozással Lettország egy új szintre lép, ami azért is fontos, mert...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés