Előfizetői tartalom

Nőtt a dunai vasmű vesztesége

Portfolio
Az exportárbevétel jelentős növekedésének köszönhetően a dunaújvárosi vasmű árbevétele 2012-ben 272,9 milliárd forintról 293,9 milliárd forintra emelkedett, azonban a költségek 13%-os emelkedése miatt a cég üzemi vesztesége és a mérleg szerinti vesztesége is tovább nőtt. A társaság szerint ennek ellenére a következő években a fenntartható működés megoldható, ehhez viszont átszervezésekre és az adósság korábban elkezdett átütemezésének folytatása szükséges. A cégvezető szerint a közeljövőben az átszervezések hatására létszámleépítésre kerül sor, egyelőre ismeretlen mértékben - írja a Napi Gazdaság.

A dunaújvárosi vasmű 2012-es beszámolójából többek között kiderült, hogy az előző évhez képest az árbevétel igaz 7,7%-kal 293,9 milliárd forintra emelkedett, azonban ehhez 12,9%-kal magasabb anyag jellegű ráfordítás párosult. A belföldi forgalom 85 milliárd forintról 84 milliárd forintra csökkent, azonban ezt bőven ellensúlyozni tudta az exportbevétel növekedése (187,6...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés