Előfizetői tartalom

Csányi: Az OTP-nek nem okoz gondot a devizahiteles csomag

Portfolio
A magyarországi bankpiac jelentős és szükségszerű átalakuláson mehet keresztül, hiszen a piac méretéhez képest sok bank van jelen Magyarországon, így mindenképpen szükség van a konszolidációra, mondta el Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója az inforádiónak adott interjújában. A magyar bankrendszer átalakulását felgyorsíthatják az újabb és újabb terhek, több bank is az ország elhagyását mérlegeli, kérdés azonban, hogy ki venné meg őket, mondta Csányi. Az OTP továbbra is gondolkodik akvizíciókban, ehhez elegendő tőkéje is van, de nem örülne annak, ha a devizahitelek rendezése vinné el a bank szabad tőkéjét.

A magyar bankszektorban zajló folyamatokkal kapcsolatban a bankvezér kiemelte, hogy a szektor jövedelmezősége az elmúlt években negatív volt, miközben a nemzetközi szabályozásnak megfelelően a tőkekövetelmények, likviditási követelmények szigorodtak, részben ennek, részben pedig a végtörlesztésnek tudható be, hogy a magyarországi bankok hitelállománya csökkent. Csányi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés