Előfizetői tartalom

Gyenge negyedévet zárt az Erste

Portfolio
Az osztrák Erste bank alulmúlta az elemzői várakozásokat második negyedéves számaival, a bank nyeresége 125 millió euró lett a várt 138 millió euróval szemben. A bank nettó kamatbevétele 9,4 százalékos csökkenést követően 1,19 milliárd euró lett. A jelentés Főbb pontjai: - Az elemzői várakozás szerinti 84 millió eurós adózás előtti eredménnyel szemben az Erste bank közel ötödével alacsonyabb eredményről számolt be a második negyedévre vonatkozóan. - Az Erste bank Magyarországon 16,3 millió eurónyi egyszeri tranzakciós illetéket, 6,1 millió eurós szokásos tranzakciós illetéket, és további 36,8 millió eurónyi banki különadót fizetett. Utóbbi az év második felére vonatkozó különadó volt. Az első negyedévben 17,9 millió eurót fizetett ebből. Így Magyarországon 71,4 millió eurós veszteségről adott számot a magyar leánybank. - A bank alap Tier 1 tőkemutatója tovább erősödött, az NPL ráta ugyanakkor 9,7 százalékra nőtt. - Andreas Treichl nem aggódik az új devizahiteles mentőcsomag miatt, ugyanakkor veszteséges évet vár a magyar leánybanktól.

A bank nettó kamatbevétele az év első felében 2431,2 millió euróra csökkent az egy évvel ezelőtti 2651,7 millió euróhoz képest a kihívásokkal teli üzleti környezet miatt. Az Erste nettó díj- és jutalékbevétele viszont a tavalyi 865,5 millió euróhoz képest magasabb, 895,9 millió euró lett. A bank kereskedési tevékenységéből 160,5 millió eurós nyereséget ért el...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés