Előfizetői tartalom

Nagy csalódást okozott a Deutsche Bank

Portfolio
Az elemzői várakozásoktól elmaradó második negyedéves eredményről számolt be a Deutsche Bank ma reggel publikált második negyedéves gyorsjelentésében, ami a vártnál gyengébb kereskedési bevételek és a jogi költségekre képzett tartalékok számlájára írható. A német bankóriás az adózás előtti eredmény szintjén 792 millió eurós nyereséget könyvelt el, míg a Reuters konszenzusa alapján 1,3 milliárd eurót vártak a befektetők. A gyorsjelentés főbb pontjai: - A Deutsche Bank nettó bevétele 5%-kal emelkedett a második negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva. - A rossz hitelekre képzett céltartalékok 55 millió euróval 473 millió euróra növekedtek a második negyedévben, ami 13%-os emelkedésnek felel meg. - A nettó profit a felére csökkent, 335 millió eurót tett ki az április-júniusi időszakban.

Nagyot esett a nyereség A várttól jelentősen elmaradó második negyedéves eredményekről számolt be a Deutsche Bank ma reggel, a tőzsdék nyitását megelőzően közzétett gyorsjelentésében. Részben a kereskedési bevételek gyengélkedése, részben pedig a jogi költségekre képzett céltartalékok miatt esett a második negyedévben a Deutsche Bank profitja. Az adózás előtti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés