Előfizetői tartalom

Két nap alatt 10 százalékos mínuszban a Barclays

Portfolio
A Barclays kedden bejelentette, hogy 5,8 milliárd font értékben tervez zártkörű részvénykibocsátást (rights issue), valamint további 2 milliárd font értékben átváltható kötvények kibocsátását - írja a Financial Times. A lépésre azért van szükség, hogy az eszközeinek csökkentésével együtt a bank betömje a mérlegében tátongó 12,8 milliárd fontos "lyukat", és elérje a brit szabályozók által megkövetelt 3 százalékos tőkeáttételi mutatót.

Ahogyan arról már hétfőn is írtunk, a Barclays meghatározott esemény bekövetkeztekor átváltható kötvények kibocsátásával (contingent convertible - CoCo), valamint tegnapi bejelentése szerint zártkörű részvénykibocsátással (rights issue) tervez tőkét bevonni. Átváltható kötvényeket 2 milliárd font értékben bocsát ki, elsőbbségi részvényeket pedig 5,8 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés