Előfizetői tartalom

Veszteséges félév a CIB-nél

Portfolio
Újabb vastagon veszteséges negyedévet követően a CIB bank 2013 első felében 58 milliárd forintos veszteségről adott számot. A bank teljesítményére rányomta a bélyegét, hogy a Magyarországon működő pénzintézetek továbbra is magas különadók és a tranzakciós illeték terheit nyögik. A CIB eredménytermelő képességét rontotta a céltartalékok magas aránya is.

A továbbra is fennmaradó banki különadó magas mértéke - mely az első félévben 6 milliárd forintnyi terhet jelentett -, a tranzakciós illeték hatása (az egyszeri pótbefizetési kötelezettség valamint a 6 havi illeték 8,5 milliárd forint terhet jelentett júniusig) és a céltartalékok magas aránya (59,7 milliárd forint céltartalék képzés) további nyomás alá helyezte a bankcsoport...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés