Előfizetői tartalom

A befektetők nem érik be a piaci hozamokkal

Portfolio
A válság kirobbanása után a befektetők kiábrándultak Amerikában az aktív részvényalapokból, szakértők szerint többek között azért, mert a piaci zuhanások közepette nem tudtak megfelelő védelmet nyújtani. Évekig az indexkövető alapok és az ETF-ek voltak nagyon keresettek, a piaci környezet javulásával összhangban viszont érdeklődés mutatkozik az aktív részvényalapok iránt. A lassú gazdasági kilábalás Amerikában és a részvények közötti csökkenő korreláció felértékeli a részvénykiválasztás jelentőségét, ráadásul az ügyfelek nem érik be a piaci hozamokkal, az extra hozamért cserébe pedig pótlólagos költséget is megfizetnének - írja a Wall Street Journal.

A válság kirobbanását követően egy aktív vagyonkezelő számára nagyon nehéz volt a széles piacot megverni, és egyedi részvényeken keresztül extrahozamot elérni. Mivel a visszatekintő teljesítmények a benchmarkokhoz képest rosszabbak voltak, a befektetők is elfordultak az eszközosztálytól. A kiábrándult befektetők az utóbbi években elsősorban, ha részvényalapokat vásároltak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés