Előfizetői tartalom

Moodys: továbbra is negatív a magyar bankrendszer kilátása

Portfolio
A hitelminősítő ma kiadott friss elemzése a magyar bankrendszert veszi górcső alá, nagy változás nem történt, ugyanis 2009 júniusa óta folyamatosan negatív kilátáson van a hazai bankszektor. A Moodys várakozásai szerint a magyar bankrendszerben a lefelé mutató kockázatok nagyok a gyenge működési környezetben, ami nyomást helyet a bankok eszközminőségére és tőkehelyzetére. Komoly kockázati forrásnak tartják a hitelminősítő elemzői, hogy magas a bankszektorban a devizahitelek aránya, miközben a bankok helyzete nagyban függ az anyabankok támogatásától.

A Moodys új elemzést jelentetett meg, amely a magyar bankszektor kilátásait ecseteli, ebből az derül ki, hogy az előrejelzési horizonton a magyar bankok folytatni fogják a tőkeáttételük csökkentését, a kihívásokkal teli környezetben mérsékelt lesz a hitelek iránti kereslet és a kínálat is. Az elemzők szerint a reál GDP 2013-ban mindössze 0,2%-kal bővülhet, köszönhetően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés