Előfizetői tartalom

Treichl: nem kívánunk a magyar piacról kivonulni

Portfolio
A politikusok hajlamosak arra, hogy bűnbakot keressenek, sok esetben a bankszektort találják meg, ez viszont nem jó stratégia, mert gazdasági növekedést a bankok nélkül lehetetlenség elérni. Az Erste Group vezetője, Andreas Treichl szerint van remény arra, hogy javulni fog Európában a bankok megítélése, azt viszont a bankvezér is hozzátette, hogy az Erste a legjobban adóztatott bank a világon és a kormányzati megszorítások hazánkban a csoport eredményességét jelentősen rombolták. Az ukrán leánybankjukat már eladták, a kiszámíthatatlan szabályozói- és gazdasági környezet ellenére viszont nem kívánnak kivonulni a magyar piacról. A régióban Szerbiában és főként Lengyelországban látnak terjeszkedési lehetőséget, utóbbi országban viszont az árazások túlságosan magasan vannak, így 2014 végéig várhatóan nem kerül sor új tranzakcióra - írja az investor.hu.

Az Erste Group vezetője, Andreas Treichl interjújában elmondta, hogy Európában nagyon különbözőek a növekedési kilátások, a közép-kelet-európai régiót illetően a bankvezér úgy véli, hogy az átlagosnál jobb állapotban vannak az országok, többek között azért, mert az emberek jobban alkalmazkodnak a romló gazdasági körülményekhez. Számos előnye van még a régiónak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés