Előfizetői tartalom

Csinos profit az OTP-nél

Portfolio
Részben az emelkedő bevételeknek, részben pedig a korábbinál alacsonyabb céltartalékolásnak köszönhető, hogy az OTP a második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest ötödével magasabb adózott eredményt érhetett el az idei második negyedévben. Korrekciós tételek nélkül a bank közel 45 milliárd forintos profitot termelt a várakozások alapján, a számviteli adózott eredmény (31 milliárd forint) visszaesése mögött a korrekciós tételek megugrása áll. A bank augusztus 15-én hajnalban teszi közzé második negyedéves számait.

Az elemzői várakozások alapján az OTP-csoport összes bevétele 3, ezen belül a nettó kamatbevétel 4 százalékkal bővülhetett tavalyhoz képest.Bár a működési költségek közel 6 százalékos megugrást mutathattak az április-június időszakban, a bank a korábbinál alacsonyabb céltartalékolásra kényszerülhetett, (56 milliárd forint szemben az egy évvel korábbi 64 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés