Bank

Kiszáll egyik befektetéséből az Enterprise Investors

Portfolio
Az Enterprise Investors (EI) magántőkealapja, a Polish Enterprise Fund V (PEF V) értékesíti tulajdonrészét a műszaki cikkeket forgalmazó szlovákiai Nay a.s. áruházláncban. Az alap 48%-os tulajdonrészét a többségi tulajdonos vásárolja meg. A megállapodás lezárásához szükség van a szlovák versenyhivatal jóváhagyására - áll a társaság közleményében.
A Nay a.s. a szlovák elektronikai piac negyedét uralva az ország legnagyobb műszaki cikk forgalmazójának számít. A céget két magánszemély, Peter Zalesak és Jan Tomas alapította, akik a PEF V. tőkealap 2005-ös tulajdonszerzése után is megtartották a vállalkozásban többségi részesedésüket.

A befektetési alap kisebbségi tulajdonosként nem csupán a vállalkozás növelésében és fejlesztésében vállalt aktív részt, de jelentős pénzügyi és vállalatirányítási tapasztalatával is bővítette a cég erőforrásait. A PEF V. közreműködésével a vállalat piaci pozíciója megerősödött, áruházainak száma 12-ről 30-ra nőtt és online értékesítése is meghatározóvá vált. Az árbevétel 73 millió euróról 2012-re 150 millió euróra növekedett.

A többségi tulajdonos a terjeszkedés fenntartása érdekében újabb befektetéseket tervez, legutóbb februárban nyitott új áruházat és az év végéig további üzletek megnyitását tervezi, valamint a már eddig is sikeres webáruházát, a www.nay.sk platformot is tovább kívánja fejleszteni.

"Együttműködésünk minden szempontból sikeresnek mondható: az elmúlt években üzleteink száma megháromszorozódott, bevezettük és eredményesen működtettük az online értékesítést, szélesíteni tudtuk a választékot és emeltük a termékek és szolgáltatásaik minőségét" - nyilatkozta Robert Manz, az Enterprise Investors Managing Partnere.

"A tulajdonrész megvásárlása a Nay további fejlesztése iránti elkötelezettségünket bizonyítja. A Nay piacvezető Szlovákiában, és terjeszkedési terveink megvalósításán tovább dolgozunk mind a hagyományos áruházak, mind az online piactér vonatkozásában. Célunk vásárlóink színvonalas és gördülékeny kiszolgálása" - tette hozzá Peter Zalesak, a Nay alapítója és elnöke.
WASHINGTON, DC - JULY 31: Federal Reserve Board Chairman Jerome Powell speaks  (Photo by Mark Wilson/Getty Images)
18 September 2019, France (France), Strassburg: Jean-Claude Juncker (l-r), President of the European Commission, and Michel Barnier, chief Brexit-negotiator of the EU.
Frankfurt Stock Exchange
Üzlet

Nagyot emelkedett a Mol

Kivétel nélkül erősödéssel zárták a szerdai kereskedést a hazai blue chipek.

BMW
Interspar hipermarket
török jegybank, getty
LAS VEGAS, NV - APRIL 28:  Chairman and President of the Trump Organization Donald Trump yells 'you're fired'
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
török jegybank, getty