Előfizetői tartalom

Újabb gyenge gyorsjelentés a Commerzbanktól

Portfolio
A 65 millió eurós elemzői konszenzusnál is kisebb, 43 millió eurós második negyedéves nyereségről számolt be csütörtökön reggel közzétett gyorsjelentésében a Commerzbank. Fontosabb részletek: a befektetési banki üzletág eredménye nem volt képes ellensúlyozni a középvállalati üzletág rossz teljesítményét a menedzsment előrejelzése szerint idén még több hitelezési céltartalékot kell képezniük, mint tavaly elsősorban a nagy-britanniai ingatlan és a középvállalati hitelportfólió teljesített rosszul, a céltartalék-képzés a negyedév során 537 millió euró volt a nem stratégiai üzletágak vesztesége 387 millió euróra nőtt.

Újabb gyenge gyorsjelentésre ébredtek a Commerzbank részvényesei. Az európai gazdaság gyengélkedése és az alacsony kamatkörnyezet miatt nem túl fényes negyedéves számokat csak tetézi, hogy a menedzsment jelezte: idén nagyobbak lehetnek a bank hitelezési veszteségei, mint tavaly.A bank egyébként nem adott részletes előrejelzést az év egészére, de megerősítette: 2013 még...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés