Előfizetői tartalom

Öt éve várunk erre - Megdőlt a rekord az alapszektorban

Portfolio
Új csúcsra emelkedet a globális kezelt vagyon az alapkezelőknél 2012 végére, egy friss elemzés szerint közel 10%-os növekedés után 62 400 milliárd dolláron állapodott meg az összvagyon. Elsősorban a hozamok számlájára volt írható a növekedés, a tőkebeáramlás arányait tekintve meg sem közelítette a válság előtti szinteket. A Boston Consulting Group tanulmánya szerint folytatódott a szerkezetátalakulás a szektorban, a tradicionális eszközosztályok fokozatosan teret vesztettek, az ügyfelek pedig új, alternatív irányba mozdultak el. Az alapkezelők számára viszont nem egyszerű a helyzet, mert a jövedelmezőségüket képesek voltak a válság előtti szintek közelébe hozni, és még most is a legtöbb árbevétel és profit a hagyományos eszközosztályokhoz köthető. Az elemzők szerint viszont csak az lehet hosszabb távon sikeres, aki kész nyitni az új dolgokra és specializált megoldást adni az ügyféligényekre.

Végre sikerült elérni az új csúcsot A globális alapkezelési szektor 2012-ben nagyon jó évet tudhatott maga mögött, ami azért is fontos tényező, mert a kezelt vagyon ezt megelőzően 4 évig relatív stagnálást mutatott. Ráadásul most fordult elő elsőként a válság kitörése óta, hogy nemcsak a kezelt vagyon, hanem az árbevétel arányos profit is vissza tudott kapaszkodni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés