Előfizetői tartalom

Vita alakult ki az alapkezelők között Ausztráliáról

Portfolio
Nincs egyetértés az alapkezelők között arról, hogy az ausztrál jegybank folytathatja-e a kamatcsökkentést vagy éppen megálló következhet. A Blackrock azt mondta, hogy a gyenge gazdasági kilátások miatt novemberben lesz még egy kamatvágás és az ausztrál dollár is tovább fog gyengülni. Az Aberdeen szerint viszont a rossz hírek már beépültek az árfolyamokba, vannak optimizmusra okot adó jelek, a jegybank pedig ezzel együtt megállót tarthat. A kötvénypiacon hozamemelkedésre játszanak, a három éves benchmark hozam a jelenlegi szintekről 50 bázispontot is emelkedhet 12 hónapos időtávon - írja a Bloomberg.

Az Aberdeen Asset Management friss elemzésében azt írta, hogy a befektetők túlságosan pesszimistán ítélik meg az ausztrál gazdaság helyzetét, és a jegybank (RBA) hamarosan a kamatcsökkentési periódusának végéhez érkezhet. Victor Rodrigez kötvényportfóliót kezel Ausztráliában, várakozásai szerint az alapkamat a rekord mélységet jelentő 2,5%-on maradhat, a következő 12...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés