Előfizetői tartalom

Kínában bízik Buffett hű tanítványa

Portfolio
Még 2009-ben egy kínai hedge fund vezető nyerte el a jogot, hogy Warren Buffett-tel ebédelhessen, sokáig azonban nem hallottunk a menedzser sikereiről. Zhao Danyang 2008-ban hagyta el teljes egészében a kínai részvénypiacot és minden pozícióját eladta, a nagyobb arányú visszatérésre egészen 2012 második feléig várni kellett. A medvepiacon a kedvező értékeltséget kihasználva már nagyobb vételeket indítottak, a legnagyobb alapjukkal pedig 2013 első hét hónapjában 24%-os hozamot csináltak, míg a benchmark index 8%-ot emelkedett - írja a Bloomberg.

Zhao Danyang arról lehet ismert sokak számára, hogy még 2009-ben 2,1 millió dollárt költött a Warren Buffett-tel való jótékonysági ebédre. A kínai hedge fund vezérnek most nagyon megy a szekér, a kínai részvénypiacra való spekulációja bevált, a benchmarkhoz képest háromszor magasabb hozamot tudott elérni. A hongkongi Pureheart Capital Asia 217 millió dolláros kezelt vagyonának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés