Előfizetői tartalom

Adócsalásban segédkezett egy svájci ügyvéd

Portfolio
Egy svájci ügyvédet, bizonyos Edgar Paltzert áprilisban vádolták meg először, hogy amerikai ügyfelek vagyonának elrejtésében segédkezett, az 57 éves ügyvéd azonban nem várt sokat, pénteken elismerte a bűnösségét és kész teljes mértékben együttműködni a hatóságokkal. Az ügy érdekessége, hogy Paltzer egy kisebb svájci privátbank, a Bank Frey amerikai ügyfeleinek segített az adócsalásban. A bank a UBS és a Wegelin kálváriáját akarta kihasználni, 2009 és 2012 februárja között az amerikai ügyfélvagyon a banknál 300%-kal nőtt. Azonban mint az említett ábra is mutatja, ez a stratégia nem jött be- írja a Reuters.

Az amerikai hatóságok korábban vádolták meg Edgar Paltzer svájci ügyvédet azzal, hogy segített amerikai ügyfeleknek offshore számlákon több millió dollárt elrejteni, az 57 éves amerikai-svájci kettős állampolgár nem is látta jónak, ha tagadja a vádakat, és pénteken beismerte a bűnösségét. A megegyezés részeként az ügyvéd vállalata, hogy minden pénzt visszaszolgáltat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés