Előfizetői tartalom

A kötvénypiaci befektetők megszenvedik a hozamemelkedést

Portfolio
Az elmúlt hónapokban az amerikai jegybank kommunikációja a kötvénypiacokon jelentős hozamemelkedést indított el, ennek kárvallottjai többek között a kötvény ETF-eket vásároló befektetők voltak. Az amerikai 10 éves referenciahozam több mint 100 bázispontot emelkedett május eleje óta, egy hosszabb kötvényalappal kicsivel több mint 3 hónap alatt akár 16%-os veszteséget is össze lehetett hozni. Szakértők szerint a hozamemelkedésnek csak az elején tartunk, a GDP-növekedés és az infláció alapján bőven 3% felett kellene lennie a referenciahozamnak - írja az USA Today.

Május eleje óta az amerikai kötvénypiacon óriási hozamemelkedésnek lehettünk szemtanúi, a 10 éves benchmark hozam az 1,62%-os szintekről most a hét elejére 2,9% közelébe emelkedett, vagyis az utóbbi hónapokban összességében több mint 100 bázispontos hozamemelkedés következett be. A piaci folyamatokért elsősorban az amerikai jegybank lehet a felelős, a kötvényvásárlási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés