Előfizetői tartalom

Növekedésnek indult a magyar biztosítási piac

Portfolio
2013 első félévében döntően az egyszeri díjas életbiztosításoknak köszönhetően 5,2 százalékkal, 435,9 milliárd forintra bővült a hazai biztosítási piac. A nem életbiztosítási üzletág folytatta mélyrepülését, egy százalékkal maradva el az egy évvel korábbi teljesítményétől - tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) az idei első féléves adatokat.

Ha csak a mások negyedévet nézzük, az életbiztosítási piac 16,7%-kal, a nem-életbiztosítási pedig 5,4%-kal bővült (!) az egy évvel korábbihoz képest. Ezzel kapcsolatos részletesebb elemzéssel a Portfolio.hu később jelentkezik. Hosszú idő után ismét az infláció feletti mértékben bővült a biztosítási piac, ám a növekedés egyelőre igen törékeny alapokon áll, mivel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés