Előfizetői tartalom

Növekvő bevételek mellett gyenge eredmény a Raiffeisentől

Portfolio
A várakozásoktól elmaradó, 120 millió eurós nettó nyereséget ért el a második negyedévben a Raiffeisen Bank International. A gyorsjelentés fontosabb részletei: - A nettó kamat-, illetve díj- és jutalékbevételek jobban alakultak a vártnál - A céltartalék-képzés nagyjából megfelelt a vártnak, a költségek magasabb lettek annál. - A tőkeemelésre továbbra is lehetőségként tekint a menedzsment. - Jó hír, hogy a bank a kamatmarzs enyhe növekedésére számít, ugyanakkor a hitelállomány nem nagyon fog nőni, a céltartalék-képzés pedig a tavalyi szinten maradhat. -A magyar leánybank 18,5 milliárd forintos veszteséget könyvelt el a második negyedévben, többek között egy egyszeri költségvetési befizetés miatt.

A Reuters elemzői konszenzusától több mint 15%-kal elmaradó második negyedéves nettó eredményről számolt be csütörtökön közzétett gyorsjelentésében a Raiffeisen Bank International. Az osztrák bankcsoport bevételi sorai többnyire felülmúlták a várakozásokat, a ráfordítások viszont kedvezőtlenebbül alakultak a várakozásnál.Gyengébb lett a társaság negyedéves eredménye...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés