Előfizetői tartalom

Előálltak a bankok a bedőlt hitelekre vonatkozó javaslatukkal is

Portfolio
A 90 napon túli késedelemben lévő lakáscélú devizahitelek kezelésére is javaslattal álltak elő a bankok a kormánnyal folytatott tegnapi tárgyalásukon. Ezek problémáját részben a fizetőképesség helyreállításával, részben tartozás-elengedéssel, részben pedig a Nemzeti Eszközkezelő programjának kiterjesztésével rendeznék - értesült a Népszabadság.

A napilap úgy tudja, amennyiben helyreállítható a fizetőképesség, a többi adóséhoz hasonlóan forintosítanák a tartozást, vagy egy árfolyamgáthoz hasonló megoldással rögzítenék a törlesztőrészletet.Amennyiben ez nem segít, a tartozás lakásérték feletti részének elengedésével próbálnák meg a lakás eladása révén vagy adóscserével megszabadítani a késedelmes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés