Előfizetői tartalom

Újabb csapás Svájcnak - Közeleg a megállapodás

Portfolio
Hivatalos források is megerősítették, hogy napokon belül megállapodásra juthat Amerika és Svájc, amivel pont kerülhet a hosszú évek óta tartó adóvitára a két ország között. A megállapodás részletei egyelőre nem ismertek, azonban hivatali források szerint büntetést kell fizetniük a bankoknak, valamint több ezer ügyféladatot is ki kell szolgáltatniuk. A svájci bankszövetség szerint a bankok részt fognak venni az új programban, ami fájdalmas lesz számukra, viszont ez a leginkább elfogadható megoldás az összes közül. A nagy kérdés, hogy a vizsgálat alatt lévő 14 svájci bank tényleg belemegy-e a megállapodásba, hiszen dönthetnek úgy is, hogy a programból kimaradnak és négyszemközt folytatják a tárgyalásokat - írja a New York Times.

Tegnap érkezett a bejelentés, miszerint nagyon közel kerültek az álláspontok a svájci és amerikai felek között a hosszú évek óta húzódó adócsalási ügyben, és napokon belül a megállapodás hivatalos aláírására is sor kerülhet. Mint ismert az amerikai hatóságok már évek óta vizsgálatot folytatnak több svájci privátbankkal szemben, mert a vádak szerint segédkeztek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés