Előfizetői tartalom

26 milliárdos bukó fél év alatt az Erste Banknál

Portfolio
Az Erste Bank Hungary 2013 első felében több mint 26 milliárd forintos veszteséggel zárt, egy évvel ezelőtt még nyereséges volt a bank. Bevételi oldalon 20,3 milliárd forintos csökkenést szenvedett el a bank, köszönhetően a csökkenő ügyfélhitel-állománynak és az értékpapírokon elért alacsonyabb hozamnak. A teljes évi bankadó első féléves elszámolása 14,5 milliárd forinttal, a trazakciós illeték elmaradása miatti egyszeri különadó pedig 4,8 milliárddal járult hozzá a veszteséghez.

Gyenge féléven van túl az Erste Bank Hungary, 26,2 milliárd forintos veszteséggel zárt a pénzintézet. Tavaly félévkor még nyereséges volt a bank, azonban a kamateredménye 2013 közepére 16,5 százalékkal csökkent azóta. Ez a bevételi oldalon történt 20,3 milliárd forintos csökkenésből ered elsősorban, amely az ügyfélhitel-állomány visszaesésének és az értékpapírokon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés