Előfizetői tartalom

Fájdalmas kiegyezés Amerika és Svájc között

Portfolio
Tegnap hivatalosan is aláírta az amerikai igazságügyi minisztérium a Svájccal kötött új megállapodást, ennek értelmében végre megkezdődhet az amerikai törvényeket megsértő svájci bankok helyzetének rendezése. Különös pikantériája az ügynek, hogy a jelenleg is vizsgálat alatt lévő 14 svájci privátbank az új programban nem vehet részt. A megállapodás értelmében a bankok korábbi törvénysértő gyakorlata felett szemet hunynak, ennek fejében viszont komoly büntetést kell a bankoknak fizetniük és az ügyfeleikről nagyon sok információt ki kell szolgáltatniuk. A svájci bankszövetség az új programot keménynek nevezte, azonban véleményük szerint ezzel együtt is érdemes megragadni a kínálkozó lehetőséget - írja a Financial Times.

Csütörtökön az amerikai igazságügyi minisztérium közzétette, hogy pontosan milyen megállapodásra jutottak Svájccal az évek óta tartó adóvitában. A kialakított program mérföldkövet jelent az amerikai ügyfelek adócsalásának felderítéséért vívott globális harcban, hiszen megfelelő bevételhez juthat az amerikai kormány, miközben a svájci bankok képesek lehetnek kontrollált...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés