Előfizetői tartalom

A japán nyugdíjvagyont külső kezelésbe adták

Portfolio
A japán GPIF utoljára 2009 elején osztott ki vagyonkezelési mandátumokat, a felülvizsgálatnak éppen itt volt az ideje. A most 160 milliárd dolláros részvényportfólió aktív kezelésére nyolc alapkezelőt választottak ki, míg korábban 14 alapkezelő dolgozhatott együtt a nyugdíjalappal. Az állami vagyonkezelő teljesítménykényszerben van, a külső alapkezelőkkel pedig nem lehetettek megelégedve, hiszen a korábban mandátumot nyertek közül mindössze 3 kapott most is bizalmat - írja a Reuters.

A világ legnagyobb állami nyugdíjalapja, a Government Pension Investment Fund (GPIF) korábban döntött arról, hogy elmozdítja a portfólióját kockázatosabb irányba, ennek egyik része volt az is, hogy a vagyonából 159 milliárd dollárt kiengedett a saját kezeléséből és külső vagyonkezelőkre bízta a külföldi részvényportfólió aktív kezelését. A gyorsan öregedő társadalom...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés