Előfizetői tartalom

Rejtélyes kijelentés Csányitól - Durva devizahiteles csomag készül?

Portfolio
Csányi Sándor szerint 900-950 milliárd forintjába kerülne a bankszektornak és 300 milliárdba az OTP-nek a devizahitelek azonnali forintosítása. A bankvezér a bankszövetség javaslatával kapcsolatos kérdésre válaszolta ezt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, ami azért meglepő, mert az eddigi sajtóértesülések szerint a mélyen hallgató bankszövetség két javaslata közül egyik sem szól kedvezményes árfolyamon történő forintosításról. Mintha Csányi egy harmadik, igencsak radikális mentőcsomagra célzott volna, ami egyébként nem azonos az MNB ötletével.

Mi volt a kérdés, és mit válaszolt Csányi? "A mostani mentőcsomag, amit tudunk róla, amit például a bankszövetség letett az asztalra, ez a bizonyos forintosítás mindenáron, ez például az OTP esetében mekkora veszteséget jelent majd?" - kérdezte a műsorvezető, Kálmán Olga Csányi Sándortól. Az OTP elnök-vezérigazgatója érdekes mondattal válaszolt: "Ha most azonnal forintosítanánk...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái