Előfizetői tartalom

Bocsánatot kért az adócsalások segítéséért Svájc

Portfolio
Néhány nappal azt követően, hogy az adóvitában részleges megállapodás született Amerika és Svájc között, a Svájci Bankárok Szövetségének elnöke bocsánatot kért a privátbankok nevében a felelőtlen magatartásért. Patrick Odier szerint a szektor rosszul cselekedett, amikor felvállalta, hogy segédkezik az ügyfeleknek az adócsalásban. Az elnök úgy véli, hogy a szektor egésze képes lesz elviselni a kiszabott büntetéseket, viszont egyes szereplők bajban találhatják magukat, főleg azok, akik az amerikai ügyfelek kiszolgálására szakosodtak - írja a Reuters.

Múlt héten érkezett a hír, hogy Amerika és Svájc új programot indít az adócsalásban érintett bankok helyzetének kezelésére, ez viszont óriási terhet jelenthet a bankok számára, ráadásul csak azok számára adhat megoldást, akik ellen hivatalos amerikai eljárás még nincs foganatosítva. A hosszú huzavona a két ország között tehát hamarosan véget érhet, egy tegnapi sajtóeseményen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés