Előfizetői tartalom

Devizahiteles csomag: "csak" három eldöntendő kérdés maradt

Portfolio
Az árfolyamra, a forintosítás időzítésére és a forintosított jelzáloghitelek jövőbeni kamatozására összpontosít a magyar kormány és a bankszövetség a jelenleg is folyó tárgyalásokon - nyilatkozta kedden a Wall Street Journal lapnak Kovács Levente, a bankszövetség főtitkára. A Fidesz ma kezdődő háromnapos frakcióülésén is napirendre kerülhet a devizahitelek ügye, Rogán Antal frakcióvezető szerint azonban végleges döntés még nem várható a héten.

A bankszövetség képviselői a múlt hét keddjén nyújtották át a devizahiteles probléma kezelésére vonatkozó javaslatcsomagjukat a kormány képviselőinek. A tárgyalások folytatódnak, miután a kormány jelezte: megszüntetné a háztartások devizaadósságát, hogy így csökkentse az ország globális befektetői hangulatnak való kitettségét - mondta Kovács Levente.Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés