Előfizetői tartalom

Nem sürgős a TV2 eladása a tulajdonosoknak

Portfolio
Az utóbbi években már többször is felmerült, hogy a TV2 tulajdonosa, a ProSiebenSat.1 eladja a magyar kereskedelmi csatornát. A tulajdonos német cég globális stratégiájának része volt korábban, hogy megválik a magyar és a román leánytól, azonban Simon Zsolt vezérigazgató szerint stratégiaváltás történt az utóbbi hónapokban, így a TV2 eladásának folyamata is lelassult. Annyi bizonyos, hogy már nem sürgeti az idő a magántőke tulajdonosokat, hogy eladják a magyar céget, bőven elképzelhető, hogy ha számukra pénzügyileg jobban megéri, akkor az eladási folyamatot is felfüggesztik. Pedig piaci információk szerint két potenciális vevő is lenne a TV2-re - írja a Népszabadság.

Mint ismert, a ProSiebenSat.1 nagybefektetői, a KKR-Permira magántőke óriások még 2007-ben irányító részesedést szereztek a műsorszolgáltatóban, méghozzá 3,1 milliárd euró értékben. A befektetők azért szálltak be a cégbe, mert azt gondolták, hogy a befektetési idő végén képesek lesznek nagy haszonnal eladni a részesedésüket, a válság azonban keresztbehúzta a számításaikat....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés