Előfizetői tartalom

Pang a biztosítási piac

Portfolio
A globális M&A piaci aktivitás a biztosítási szektorban 29%-kal esett vissza 2013 júniusára az egy évvel ezelőtti helyzethez képest, a legnagyobb visszaesést Amerikában láthattuk. A Clyde ügyvédi iroda szerint az akvizíciós környezet kihívásokkal teli, a biztosítók inkább részvény-visszavásárlásra fordítják a felesleges tőkéjüket, mintsem akvizíciókra. Az M&A piaci a fordulat még ebben a szegmensben várat magára, a négyéves mélypont mellett vannak olyan jelek, amelyek fordulattal kecsegtetnek - írja a Bloomberg.

Éves összehasonlításban a M&A piaci aktivitás a biztosítási piacon erőteljesen visszaesett, a Clyde & Co. ügyvédi iroda friss elemzése szerint globálisan 29%-os visszaesést láthattunk. A nyilvánosságra került adatok alapján 2012 július és 2013 június között 362 tranzakcióra került sor, ami négyéves mélypontnak felelt meg. Egy éve 510 tranzakcióra került sor a szektorban....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés