Előfizetői tartalom

Kína fittyet hány a kockázatokra - Az árnyékbankok tarolnak

Portfolio
Kínában az újonnan kihelyezett hagyományos és árnyékbanki hitelek együttes volumene közel duplájára emelkedett augusztusban júliushoz képest - írja a Bloomberg. Mint kiderült, ez főleg az árnyékbankok hitelezési aktivitásának köszönhető. Ez arra utal, hogy az ország vezetői a kitűzött gazdasági célokat a pénzügyi kockázatok növekedése árán is el akarják érni.

Az újonnan kihelyezett hitelek összesített értéke augusztusban 1570 milliárd jüan (körülbelül 257 milliárd dollár) volt Kínában - közölte tegnap a kínai jegybank. Ez az összeg jóval meghaladja a Bloomberg által megkérdezett elemzők által várt 950 milliárd jüanos értéket. A bankok helyezték ki az új hitelek 45 százalékát, de ez az arány alig több mint fele a júliusinak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés