Előfizetői tartalom

Surányi: 35-40%-kal is csökkenhetne a devizahitelesek törlesztője

Portfolio
Surányi György az Inforádiónak adott interjúban a devizahitelek forintosítására tett javaslatot, értékelte az elmúlt évek gazdaságpolitikáját, és a monetáris politikát is kritizálta. Szerinte az MNB Növekedési Hitelprogramjában szereplő 2,5 százalékos végső kamat túlságosan alacsony, elég lett volna az alapkamatnál 2 százalékkal alacsonyabban nyújtani a hiteleket. A devizahitelek forintosítása nem ördögtől való, de a jegybank által nyújtott hosszú távú hitelekkel kellene kiváltani ezeket. A bankszektor túlterhelt, a gazdasági növekedés pedig még nem indult el.

Devizahiteles javaslata Surányinak is van A hitelek forintosításáról elmondta, hogy ez jó irány. Ez önmagában nem jelent pluszterhet a bankszektornak, csak akkor jelent elviselhetetlen terhet, ha nem a piaci árfolyamon történik a konverzió. "Úgy gondolom, hogy a jegybanknak kellene hosszú lejáratú forinthitelt nyújtania, ha nem is 0 százalékos kamaton, de például az irányadó...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái