Előfizetői tartalom

Inkább az állampapírvásárlást vághatja vissza a Fed

Portfolio
A Fed ma a havi 85 milliárdos kötvényvásárlási programjának esetleges visszavágásáról dönthet. Az amerikai jegybank 40 milliárd dollárnyi jelzálogkötvényt és 45 milliárdnyi államkötvényt vásárolt eddig minden hónapban. A szabályozók a piaci várakozások szerint a program államkötvény-vásárlási részét csökkenthetik, ugyanis a jelzálogpiacon az elmúlt évben jelentősen csökkent a kereslet az új hitelek iránt - írja a Bloomberg.

A jelzáloghitelek kamatainak 2 éves csúcsra futása jelentősen csökkentette az új hitelek iránti keresletet: tavaly szeptember óta az új jelzáloghitelek volumene 70 százalékkal csökkent. A Wells Fargo szerint 29 százalékkal csökkent az elmúlt negyedévben az újonnan felvett hitelek értéke. A JP Morgan becslése szerint pedig 40 százalékkal csökkenhet az új hitelek volumene...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés