Előfizetői tartalom

Orbán: konzervatív módon 2%-os növekedést várunk jövőre

Portfolio
A növekedési fordulat idén bekövetkezett, és a pozitív trend felerősödésére számítunk - mondta Orbán Gábor államtitkár előadásában a privatbankar.hu mai konferenciáján. Elismerte, hogy a külföldön munkát vállalók száma is hozzájárult a foglalkoztatás növekedéséhez. Az idei 0,7%-os növekedés tartható, jövőre pedig szavai szerint "konzervatív", 2%-os növekedést vár a kormány, amiben az elkölthető jövedelmek növekedése fontos tényező. Kérdésre válaszolva azt mondta, az adórendszer lényegében "kész", a kiadási oldalon a pedagógus-béremelés és a takarékszövetkezetek feltőkésítése okoz növekedést.

Magas hiány és növekvő államadósság növelte 2010 előtt az ország sérülékenységét, aminek nyomán sokáig tartott a költségvetési konszolidáció. Egész Európa megszorított az elmúlt években, az adósságcsökkentés sok erőfeszítéssel járt. Nehéz volt emellett az üzleti környezet javítását is megvalósítani. Ezektől a növekedési fékektől azonban lassan megszabadul...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái