Előfizetői tartalom

Ki menti meg Európa bankjait?

Portfolio
Hogy fognak tudni tőkét emelni a bankok a jövőben, ha elbuknak az európai stresszteszten? - tette fel a kérdést Jan Hommen, az ING Groep hamarosan távozó vezérigazgatója a Bloomberg jelentése szerint. Felhívta a figyelmet: még mindig nem állt össze egy egységes európai biztonsági háló. Az ING egyébként éppen most készíti elő európai biztosítási üzletágának tőzsdére vitelét, a részvénykibocsátás 2014 második felében várható.

Hommen, aki szeptember végén hagyja el az ING vezérigazgatói pozícióját, aggodalmát fejezte ki az európai bankok tőkehelyzetének rendezésével kapcsolatban. Szerinte nem alakítottak ki egyelőre olyan biztonsági hálót a bankok számára, amely garantálná, hogyha egy banknak tőkére van szüksége, azt meg is kapja. A kérdés számomra az, ki fog tőkét nyújtani - fogalmazott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés