Előfizetői tartalom

Drasztikus változtatást akar a cégeknél a Fidelity

Portfolio
A Fidelity tavaly felmérte, hogy milyen bérezési stratégiát folytatnak a portfóliójukban tartott vállalatok, ebből az derült ki, hogy a döntő többségnél nincsenek meg a hosszú távú ösztönzők. Pontosan ezért most figyelmeztetést küldtek 300 cégnek, vagy megreformálják a bérezési politikájukat, vagy az éves közgyűlésen a hatályos szabályokat le fogják szavazni. A Fidelity azt akarja elérni, hogy a vezetők bérezése és az általuk irányított vállalatok teljesítménye között hosszabb távon szorosabb legyen a kapcsolat. Ennek megfelelően megkövetelnék, hogy a kapott részvényeket legalább 3-5 évig tartsák a menedzserek - írja a Financial Times.

A világ egyik legnagyobb alapkezelője, a Fidelity úgy döntött, hogy a tulajdonrészét képező vállalatoknál amellett fog kardoskodni, hogy a vezetőknek hosszú távú ösztönző rendszert alakítson, annak érdekében, hogy a vállalatok teljesítményéhez közelebb álló bérezési struktúra alakuljon ki. A Fidelity Worldwide Investment az FTSE 100 vállalata harmadánál a 10 legnagyobb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés