Előfizetői tartalom

Eximbank: nagyot tévedtek a találgatók

Portfolio
Nem fogható fel a magyar állam és az MFB kötvénykibocsátásának főpróbájaként az EXIM tegnapi kötvénykibocsátása, sem pedig benchmarkként annak árazása. Igen speciális konstrukcióról van szó ugyanis, így árazása is sajátos, nem piaci jellegű - derült ki a bank mai sajtóbeszélgetésén. A világon elsőként vette igénybe az EXIM a Világbank csoporthoz tartozó MIGA új, exportcélú finanszírozásra rendelkezésre álló garanciáját, így alig több mint 2%-os kamatláb mellett vont be 400 millió eurónyi forrást a bank. A friss pénzt még idén kihelyezik az exportőröknek és beszállítóiknak.

Nátrán Roland vezérigazgató és Herczegh István pénzügyi vezérigazgató-helyettes az Eximbank szerdai sajtóbeszélgetésén egyebek mellett az alábbiakat ismertette. Az EXIM helyzete és céljai A magyar export értéke nagyjából 80-85 milliárd euró évente, ebből 30 milliárdot képvisel a hazai kkv-szektor, amire az EXIM nagy hangsúlyt helyez. Az EXIM nem a kereskedelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés