Előfizetői tartalom

Új alapból kaphatnának segítséget a magyar bankok

Portfolio
Az Európai Unió azt fontolgatja, hogy az eurózóna számára rendelkezésre álló 500 milliárd eurós alap mellett az övezeten kívüli országok, köztük Magyarország bankjai számára egy 50 milliárd eurós mentőalapot állít fel a meglévő fizetésimérleg-támogatási alap átalakítása révén - írja a Bloomberg. Időközben az európai bankunió, azon belül is az új bankszanálási mechanizmus gyors létrehozását egyre többet sürgetik.

Két EU-s bennfentes forrás szerint 50 milliárd eurós bankmentő alappá alakítanák át az EU fizetésimérleg-támogatási alapját, amelyből korábban Lettországot, Magyarországot és Romániát is megsegítették. Az alap jelenleg 40 milliárd eurónyi elérhető forrással rendelkezik. Ezt bővítenék ki úgy, hogy 50 milliárd euró erejéig az eurózónán kívüli bankok kaphassanak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés