Előfizetői tartalom

Így még soha nem pörögtek fel a magyar bankok

Portfolio
Egy átlagos hónap csaknem négyszeresére rúgó, 547 milliárdnyi forinthitelre szerződtek augusztusban a vállalatok, ami abszolút rekordnak számít - derül ki az MNB friss adataiból. A Növekedési Hitelprogram már ekkor megakasztotta a vállalati hitelállomány zsugorodását, ám az első szakaszban rendelkezésre álló források jó részét csak szeptemberben folyósították a bankok, így végső mérleget csak a következő havi statisztikából vonhatunk. Az viszont már most kiderült, hogy augusztusban tovább csökkentek a betéti és hitelkamatok, a kamatcsökkenés kissé már a meglévő lakossági devizahitelekre is "átragadt". A lakossági betétkivonás mértéke eközben csökkent, de a jelenség rendületlenül folytatódik. Egy éven belül lekötött forintbetétre átlagosan már csak 3,26%-os kamatot fizettek a bankok augusztusban, egy évvel ezelőtt még 6,78% volt ugyanez az érték.

Mi várható a Növekedési Hitelprogram 2. szakaszától? Cikkünk itt érhető el:Kapcsolódó cikkünk2013.09.30Itt az új ingyen hitel - Mi lesz Matolcsy százmilliárdjaival?Folytatódott a kamatcsökkenés Augusztusban is jelentősen csökkentek a hitel- és betéti kamatok a bankrendszerben a jegybanki kamatcsökkentésnek köszönhetően. Ehhez adódott hozzá a 2,5%-os kamatplafonnal futó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés