Előfizetői tartalom

Óriási elbocsátás a láthatáron Svájcban

Portfolio
Gőzerővel halad Európában a MIFID II. szabályozás alapjainak megteremtése, a javaslatok szerint jobban védenék az európai pénzügyi szereplőket a "külső támadásoktól". Mindez elsősorban Svájcnak fájhat igazán, amely bankrendszere egyre inkább abban érdekelt, hogy be tudjon törni az európai országok piacaira. Az új szabályok szerint privátbanki szolgáltatást csak leányvállalat vagy közvetlen iroda mellett lehetne nyújtani, aminek olyan óriásiak a kezdeti költségei, hogy csak a nagyobb bankok tudnák ezt megengedni maguknak. Nagyon sok kisebb szereplő eltűnhet a piacról, a Svájci Bankárok Szövetségének becslései szerint 7000-el is csökkenhet a szektorban foglalkoztatottak száma - írja a Financial Times.

Hasonló témákról is szó esik az október 30-i Portfolio.hu Öngondoskodás 2013 Konferencián. Regisztráljon Ön is a rendezvényre! Hónapok óta folyik a Mifid II. szabályozás kidolgozása, amelynek célja, hogy megerősítse Európában a befektetővédelmet és növelje a piaci versenyt, azonban Svájc számára óriási hatással lehet a szabálymódosítás. Szakértők szerint, ha jelenlegi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés