Előfizetői tartalom

Óriások aratják le a babért az alapkezelési piacon

Portfolio
Az európai alapkezelési piac növekedést tudott felmutatni az utóbbi egy évben, a kezelt vagyont nagyobb részben a befektetéseken elért hozam, míg kisebb részben a tőkebeáramlás dobta meg. A Fitch Ratings elemzése szerint a lakosság újra felfedezte a befektetési alapokat, azonban a piac általános növekedése nagyon eltérő volt az egyes eszközosztályokban, és alapkezelőknél. Eszközosztályok szintjén a globális alapok és az alternatív megoldások értékelődtek fel, miközben alapkezelői oldalon a legtöbb pénz a szektor legnagyobb szereplőihez áramlott. A jövőben a szektorban az elemzők szerint folytatódni fog a működés racionalizálása, ennek ellenére a magasabb jövedelmezőséget a független alapkezelők érhetik el. - írja az Investment Europe.

Hasonló témákról is szó esik az október 30-i Portfolio.hu Öngondoskodás 2013 Konferencián. Regisztráljon Ön is a rendezvényre! A Fitch Ratings friss elemzése szerint az európai alapkezelési piac által kezelt vagyon 2013 júniusára 16 000 milliárd euróra emelkedett, az elmúlt 12 hónapban a növekedés nagyobb részben a befektetéseken elért teljesítményeknek volt köszönhető....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés