Előfizetői tartalom

Átvizsgálják a bankokat, szigorú lesz az EKB

Portfolio
Szigorú átvizsgálásra és szabályozói intézkedésekre számíthat a 130 legnagyobb európai bank a jövőre felügyeletté váló Európai Központi Bank részéről. Háromszoros vizsgálatot folytatnak le rajtuk 2014-ben, és a globális bázeli sztenderdeknél is szigorúbb tőkekövetelményeket alkalmazhatnak náluk. A bankok persze lobbiznak utóbbi ellen.

Kapcsolódó cikkünk2013.10.14Eldurranhat a bankok mérlege, ha kitör egy újabb európai adósságválságA bankszektor helyzete is terítékre kerül a Portfolio.hu csütörtöki Budapest Economic Forum rendezvényén. Regisztráljon Ön is! Háromszoros vizsgálaton eshetnek át jövőre a nagyobb európai bankok - mondta a Bloomberg beszámolója szerint Benoit Coeure, az EKB igazgatótanácsának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés